Диетична супа от грах

Ако искате да се насладите на домашна супа от грах, ви предлагаме една доста лесна рецепта. Освен че ще ви е вкусно, това ястие е много подходящо за вашата диета за отслабване.

грах

Грахът, като повечето бобови растения, могат да се включат в диетите. Защо? Те не са много калорични, здравословни са, имат много хранителни вещества, протеини, въглехидрати, фибри, витамини и минерали.

Затова грахът може да участва във всяка диета за отслабване. Един от начините да се насладите на бобовите е като ги направите на супа.

Съставки:

– 250 грама грах
– Половин червена чушка
– Един лук
– 250 грама зеленчуков бульон
– Зехтин
– Сол, черен пипер и нарязан магданоз
– Половин лъжица пушено диетично сирене

Начин на приготвяне:

Сложете граха, който предварително трябва да е сварен, да се запържи в една касерола – с малко зехтин. Съвсем леко да се грах1запекат и добавете зеленчуковия бульон. Когато заври, гответе още 5 минути. Изключете котлона.

Добавете сиренето. После сложете супата в блендера. Трябва да получите кремообразна смес. Овкусене със солта, черен пипер и магданоза.

Супата може да се консумира топла или студена, в зависимост от сезона. Ако е лято, вместо магданоз можете да сложите мента. Ако диетата ви за отслабване го позволява, може да сложите в супата крутони. Друг вариант, който може да се добави към супата, са тиквени семки и слънчогледови.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване