Защо не мога да сваля корема? 4 фактора, които пречат:

dieta-maznini

Ако наскоро сте били на диета с надеждата да свалите коремчето, но не забелязвате никаква промяна, навярно се чудите защо не успявате да постигнете желания резултат.

Храненето, физическата активност и емоционалното състояние се отразяват директно върху тялото и неговите функции. Тъй като коремът е мястото, където най- лесно се трупат мазнини, той е особено чувствителен към тези фактори.

Ако искате да стопите шкембенцето, трябва да се замислите дали проблемът не е свързан с някой или някои от следните причини:

ХРАНЕНЕ
Това е една от основните причини за трупаме мазнини в тази област. Много внимателно трябва да избираме и комбинираме хранителните продукти, за да имаме успех. Като начало, трябва да изключим бързата храна, сладките изделия и да ограничим солта.

ЛИПСА НА ФИЗИЧЕСКО НАТОВАРВАНЕ
Това е много важен фактор, тъй като по този начин изгаряме енергията и калориите, които в противоположния случай, се трупат под формата на мазнини по корема. Когато не правим упражнения, е три пъти по- трудно да стопим мазнините по корема. Препоръчва се три- четири пъти в седмицата да отделяме по половин час.

СТРЕС
Когато сме под стрес, тялото отделя хормона кортизол. Той допринася значително за напълняването и усложнява задачата с топенето на мазнините. Затова, трябва да се научим да преодоляваме стреса, преди да започне да влияе негативно върху физиката и психиката ни.

НЕПРАВИЛНА ПОЧИВКА
Когато не отделяме достатъчно време за почивка и, най- вече за сън, бързо напълняваме. Когато сме недоспали или преуморени, можем да приемем два пъти повече калории от нормалното.

Ако обърнете внимание на тези четири фактора и съумеете да ги балансирате, резултатите много бързо ще се появят.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване