Спанакът увеличава метаболизма

Този зеленчук богат на витамини съдържа хранителни вещества, които подобряват ефективността на мускулите и предаването на енергия по тялото, което означава, че метаболизмът работи повече. Метаболизмът превръща храната в енергия, за да поддържа функционирането на тялото. Бързият метаболизъм води до по- бързо отслабване.

spanak

Мускулите консумират повече енергия от мазнините, така че ако спортувате или се движите доста, имате по- силен метаболизъм от човек с наднормено тегло. Ако използвате повече калории, отколкото приемате с храната, увеличавате способността на тялото си да обработва храната. Колкото повече работят мускулите, толкова повече се увеличава метаболизма ви.

Спанакът съдържа високи количества калий, желязо, антиоксиданти като витамин С, които се борят срещу токсините в spanak-1тялото и предпазват клетките от увреждане. Също зеленчукът е богат на фибри, които се обработват по- трудно от тялото и затова се изразходва повече енергия. Това е много важно, ако искате да отслабнете.

Веществата в спанака увеличават ефикасността на мускулите чрез намаляване на количеството кислород, от което се нуждаят. Калият в спанака разпределя енергията из цялото тяло и най- вече за работата на мускулите. Препоръчителният сезон за консумация на спанака е от май до октомври. Затова включете задължително спанака в храненето или диетата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване