Образованието ни помага повече за отслабването от диетите

davchene-dieta

Все повече експерти по хранене отричат диетите за отслабване и заявяват, че е по- важно да сме добре образовани по темите, свързани с храната. Ако се храним по интелигентен начин, можем да отслабваме перманентно. Докато с диетите за отслабване, свалянето на килограми е само временно, а понякога може да е опасно за здравето ни.

Небалансираните диети могат да са много опасни за здравето, особено ако към тях посягат деца и тийнейджъри, които нямат необходимите познания. От друга страна, в учебните планове по света темите за здравословното хранене не са застъпени, въпреки че то може да е голям проблем.

dete-zatlasyavane

Напълняването не зависи само от гените ни, но и от заобикалящата ни среда. Затлъстяването е панацея в световен мащаб, затова трябва да се взимат мерки още от училище, с подходящото образование.

Навлизането на културата на бързото хранене от Западния свят е сериозен проблем във все повече страни. В българската кухня обаче също има неща, които не са здравословни и полезни, като се има предвид съвременния начин на живот. Ядене на бял хляб, домашни тестени изделия, ядене на скара и подобни видове нездравословно месо, недостатъчен прием на риба и морски дарове и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване