Мелатонин – хормонът, който помага за отслабване

Много са природните съставки, които ако знаем как да ги използваме, могат да ни помогнат да отслабнем. Такъв е случая с мелатонинът, който според научни изследвания, топи мазнините. Ако искате да разберете как да отслабнете чрез неговите свойства, вижте в кои храни се съдържа!

мелатонин

Тази информация е много полезна за хората, които искат да отслабнат по естествен път. Група учени откриват, че този хормон, който се произвежда от серотонина, може да ви помогне да свалите излишните килограми.

Нека разгледаме какво представлява този хормон и каква функция извършва в организма.

Какво е мелатонинът?

Това е хормон, който се произвежда от организма. Синтезира се на базата на серотонина. Той достига най- високите си нива през нощта. Мелатонинът помага да заспим и е свързан с биологичния часовник.

Доказано е, че хората които се наспиват добре, не склонни към напълняване. Това заключение е свързано именно с мелатонина.

Установено е, че ежедневния прием на храни, които са богати на мелатонин, помагат за образуването на кафяви мазнини мелатонин1– мазнини, които регулират телесното тегло и пречат на натрупването й в тялото.

Храните, които съдържат хормона, ускоряват метаболизма и обмяната на мазнините. Също така помагат да се контролират и други фактори, свързани с наднорменото тегло, като сърдечно- съдовите заболявания и диабета.

Кои храни съдържат мелатонин?

Сред тях са бадемите, слънчогледовите семки, кардамона, черешите, кориандъра, банани, картофи, мед, домати, ягоди, царевица, орехи  и др. Освен че помагат за отслабването, имат и други свойства – пречистват, диуретици са и засищат.

Как да включите тези храни с менюто си?

Има различни начини да го направите. Най- лесните са чрез сокове, шейкове, чайове, сосове и др. Например – чай от кориандър, шейк от череши, и др. Повечето, разбира се, можете да ги ядете и в суров вид.  Може да ги включите също и в диетата си за отслабване за по- бързи резултати.

За значението на мелатонина. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване