Кои храни стимулират хормона на отслабването? Виж Тук:

otslabvane-hormoni

Адипонектинът е известен като хормона, който има основно роля за топенето на мазнините. Позволява на тялото ни да отслабва по естествен начин.

Адипонектинът не е обикновен протеин, който се произвежда от мастните клетки, а си е хормон. Произвежда се от организма ни и има основна роля за контрола на диабет тип 2.

Консумацията на храни, като плодове и зеленчуци, помагат за производството на адипонектинът. Този хормон има основна роля при здравословни проблеми като:
– Диабет тип 2
– Атеросклероза
– Напълняване

Този хормон стимулира метаболизма, подобрява способността на мускулите да използват енергията от храната и увеличава скоростта на разграждане на мазнините.

Защо наричат адипонектина хормонът на отслабването?
Адипонектинът е много ефикасен за превенцията на напълняването. Заедно с лептина, помага за контролирането на телесното тегло, така че да се във форма. Съвместното действие на тези два хормона увеличава комуникацията от и към мозъка, така че да бъде информиран навреме кога трябва да спрем да ядем.

Въпреки че адипонектинът се произвежда от мастните клетки, помага за по- ефективното и топене. Но ако напълнеем много, намалява производството на този хормон.

Недостигът на адипонектин води до неспособност да поддържаме килограмите. Когато обаче тялото ни разполага с достатъчни количества от него, той помага в следните случаи:
– Контролира апетита
– Увеличава активността на мускулите
– Увеличава чувствителността към инсулина
– Изгаря повече калории

otslabvane-21

Четирите храни, които най- много помагат за синтеза на адипонектин:

Възможно ли е да накараме мастните клетки да работят в наша полза? Да, напълно! Въпреки че адипонектинът се произвежда от мастните клетки, всъщност помага за топенето й, като подобрява свойствата на тялото да преработва инсулина и глюкозата. Ето кои храни могат да поддържат високи нивата на адипонектина:
Зехтин. Полифенолите, които се съдържат в него, помагат на тялото да произвежда адипонектин, който регулира метаболизма на мазнините и захарта и топи мазнините.
Авокадо. Съдържа високи нива на калий, фолиева киселина и магнезий, както и мононенаситени мазнини. Тази комбинация, без съмнение, поддържа нивата на адипонектина. Може да добавяме по парче- две авокадо към салата си.
Тиква и тиквени семки
И двете са мощни средства за увеличаване на адипонектина.
Фъстъци
Ясно е, че не са особено нискокалорични. Но пък в малки количества помагат на отслабването. Богати са на минерали и протеини, които поддържат високи нивата на адипонектина.
Шоколад
Това важи само за черния шоколад. Само той стимулира адипонектина. Разбира се, трябва да се яде в малки количества, за да не получим обратния ефект.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване