Как ябълковият оцет помага за отслабването – Виж Тук:

yabalkov-otset

Ябълковият оцет е мощен съюзник срещу глада и помага да ограничаваме приема на храна между основните хранения. По този начин въздейства върху процеса на отслабване.

Но ябълковият оцет има и много полезни свойства за здравето ни. Той е популярен основно сред хората, които искат да отслабнат, като едно от ефективните природни средства.
Свойства на ябълковия оцет

Благодарение на оцетната киселина, ябълковият оцет пречиства идеално чревния тракт. Чрез това си действие е много полезен при запек. Бактериите, които причиняват газове, както и други стомашни неразположения, няма как да оцелеят при контакта си с оцетната киселина.

Хората, които имат бавно храносмилане или често се подуват, ще почувстват облекчение при консумацията на това природно средство. Намалява чувството на тежест в стомаха.
Друго важно свойство на ябълковия оцет е високия процент калий, който помага за контрола на рН. Това го прави много полезен при приумора, крампи, виене на свят и пр.

yabalkov-otset-1

Общото усещане е, че ни кара да чувстваме лекота и пречиства храносмилателния тракт.

Как трябва да се приема ябълковия оцет?

Съставки:
– 1 лъжичка ябълков оцет (5 мл.)
– ½ чаша вода (100 мл.)

Слагаме лъжичката оцет в половината чаша вода и разбъркваме добре. Ако ни е прекалено силно, можем да омекотим с малко мед или захар.
Важното е оцетът да е ябълков – виненият няма същите свойства.

Ябълковият оцет на гладно
Когато тялото ни не е приемало никаква храна през нощта, организмът ни го усвоява по- лесно сутрин на гладно. Важното е да не прекаляваме с употребата му.

Ето как ни помага, когато го приемаме на гладно:
– Пречиства дебелото черво
– Подобрява кръвообращението
– Понижава кръвното, лошия холестерол и триглицеридите
– Предпазва от свиване на кръвоносните съдове, тъй като увеличава нивата на азотния оксид
– Помага за балансиране на алкалността

Притовопоказания:
Трябва да внимаваме с приема на ябълковия оцет, макар че е природно средство. Може да влиза във взаимодействие с някои лекарства, както е в случая с диабета.
Задължително трябва да се разтваря във вода, за да се намали въздействието на киселината. Ако имате здравословни проблеми, добре е първо да се консултирате дали можете да приемате ябълковия оцет.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване