Испанска диелотожка: 10 съвета как да отслабнем завинаги! Виж Тук:

dieta-4

Органични и еко храни, детокс шейкове, суперхрани като кале, годжи бери. Може да консумирате най- здравословните храни на света, но въпреки това да не успявате да отслабнете.

За да свалите излишните килограми обаче, не се нуждаете нито от магическа формула, нито от храни, от които се отслабва. Единственият начин е да се научите да се храните правилно. Това е правило номер едно в метода на испанската диетоложка Анхела Кинтас, автор на бестселъра „Да отслабнем завинаги“.

Ето кои са нейните 10 съвета как да свалим излишните килограми веднтъж завинаги:

1. Целта ни трябва да е да стопим излишните мазнини. Свалянето на килограми, което се изразява в загуба на вода или мускулатура, не ни върши ръабота.
2. Първата промяна започва с храните, които купуваме. Трябва да избягваме рафинираните храни, които съдържат дълъг списък от съставки. Да избираме пресни продукти от пазара, типични за сезона.
3. Никога не трябва да гладуваме. Трябва да се избягват рафинираните и вредни храни и да се избират пресните, но трябва да се приемат в количеството, от което имаме нужда. Строгата диета означава, че тялото използва мускулната маса като източник на енергия. Освен това, подлага тялото на стрес, което увеличава хормона кортизол, а той пречи на отслабването.
4. Да се научим да използваме гликемичния индекс на храните. Хората, които успяват да запазят за дълго време постоянно теглото си, са тези, които имат постоянни нива на глюкозата за дълги периоди, благодарение на секрецията на инсулин. Инсулинът е хормонът, който се отделя от панкреаса и нормализира нивата на глюкозата в кръвта след хранене.

dieta-liato-1
5. Да не консумираме само въглехидрати. Когато правим диета за отслабване, е добре да комбинираме въглехидратите с протеини, за да намалим пика на инсулина, който се произвежда, когато ядем само въглехидрати.
6. Да избираме пълнозърнести храни. Имат много полезни свойства, а най- важната им съставка са фибрите, които помагат на работата на храносмилателния тракт.
7. Да внимаваме с течните въглехидрати. Не бива да забравяме, че и течностите имат калории, при това много. Препоръчително е да се избягват дори купешките натурални сокове. Най- добре е да си ги приготвяме у дома, за да знаем какво съдържат. А и така са много по- здравословни. А за газираното, най- добре да забравим.
8. Не трябва да минава повече от час, след като сме станали сутрин, без да сме яли. Причината е, че след нощното гладуване, количеството глюкоген в мускулите и черния дроб е нула. Тогава тялото започва да използва енергия от мускулите.
9. Да ядем по няколко пъти на ден. Добре е да консумираме храна на 3-4 часа, за да не черпи организмът енергия от мускулатурата. По този начин активираме процеса на липолиза и използваме мазнините.
10. Никога да не се тренира на празен стомах. Ако започнем да правим упражнения след дълъг период без да сме яли, се сблъскваме с двоен проблем: организмът използва мускулатурата за енергия, като по този начин я претоварваме. По този начин се забавя метаболизма, а също така, увеличаваме риска от контузии.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване