9 грешки в отслабването

Ето кои са най- често срещаните грешки при хора, които искат да отслабнат, според специалистите:

ne-otslabva-dieta

1. Липса на планиране. Когато изведнъж огладнеем, но не сме подготвени, обикновено правим лош избор. Затова трябва да се планира най- подробно какво ще ядем. Затова планирайте детайлно менюто си за всеки ден от седмицата.
2. Не казвате, че сте на диета. Когато не сте казали на семейството си и на приятелите си, че сте на диета, без да искат могат да я осуетят. Така че споделете. Не само ще ви помогнат със съвет, но и ще внимават вече какво да ви предлагат за ядене.
3. Протеини – малко или много. Въпреки че диетите за отслабване дават приоритет на протеините пред въглехидратите, в дългосрочен план ще се образува дефицит на различни хранителни вещества. Ако пък не ядете достатъчно протеини, ще напълнеете. Затова, включвайте във всяко хранене порция протеини.
4. Ядете повече, защото сте тренирали. Ако си мислите, че щом сте тичали имате право да изядете цяла пица, много бъркате. Може и да напълнеете. Ако тичате 30 минути, изгаряте 250 калории, докато един традиционен десерт съдържа поне 300 калории.

noshna-dieta
5. Пропускате хранене, за да пиете. Този навик може да ви доведе до дефицит на вещества и да предизвика дисбаланс на кръвната ви захар. Ако пиете, трябва да сте сити. Намалете количеството на алкохола и пийте повече вода. Така ще се отървете и от махмурлука.
6. Жертвате се много. Ако цял ден си мислите, че в края на деня ще ядете това, което обичате, си е същинско психологическо оръжие. Не е добре напълно да елеминирате храни от менюто си, дори пържени картофи и сладко. Трябва обаче да са в малки количества. Дневно може да си позволявате 150- 200 калории отгоре.
7. Денят на преяждането. Цяла седмица спазвахте стриктно режима. Това не означава, че винаги трябва да има възнаграждение – цял ден да ядете каквото ви падне.
8. Не броите калориите. Ако искате да отслабнете, трябва да следите колко калории приемате. Много добър начин е като си водите дневник.
9. Прекалявате с лайт- храните. Храните, които се водят „без мазнини“ и с по- малко калории, всъщност често съдържат повече захар или сол. Освен това, тези храни обикновено не ни засищат, а ни карат да ядем повече.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване