4 стъпки за Активиране на Хормона, който Топи Мазнините! Виж Тук:

otslabvane-5

Хормонът иризин има свойството да причинява отделяне на топлина, когато извършваме физическо натоварване. За да го активираме и да започнем да топим мазнините, трябва да извършим само 4 неща, така че да можем да отслабваме.

Изключваме храните с високо съдържание на захар, зеленчуците с нишесте, сладките плодове и сокове, както и половината въглехидрати, като зърнени култури и ориз. Започваме да тренираме с леки гирички по 30 минути през ден. Така тялото ще изглажда нови мускули чрез протеините и ще изгаря мазнините, за да получаваме енергия в следващите 12 – 48 часа след тренировка.

Ето ги 4- те стъпки за активиране на хормона, който топи мазнините:

1. Спираме да ядем захар!
Трябва да се избягват зеленчуците с нишесте. Избягваме плодовите сокове. Консумираме само плодове с ниско съдържание на захар, като – ябълки, ягоди, киви и пр. Избягваме захарта и захарните изделия, както и различните видове подсладители.
Когато тялото ни приема прости въглехидрати, използваме енергията от тях по време на тренировка, а не натрупаните мазнини.
Не преминаваме към точка 2, ако не сме изпълнили 1!

otslabvane-10

2. Ядем голямо количество зеленчуци в комбинация с бобови култури.
Задушени зеленчуци с фасул с подправки е идеалната закуска. За обяд и вечеря приготвяме големи салати. Половината от чинията ни при всяко хранене трябва да е пълна със зеленчуци. За предпочитане са суровите зеленчуци и кръстоцветните зеленчуци на пара. Тялото трябва да отделя по- голямо количество енергия, за да смила суровите зеленчуци, както и тези, богати на фибри. Затова, те са идеални за отслабването.
Зеленчуковите сокове също са много полезни. При диабет, трябва да наблегнем на соковете от тъмнозелени зеленчуци: целина, къдраво зеле (кале), спанак. Ако искаме сокът да съдържа повече протеини, добавяме аспержи, карфиол и зелен фасул. За овкусяване, можем да използваме моркови, червено цвекло или ябълки. За да заместил цяло хранене, добавяме 2 лъжички ленено семе.
Постепенно намаляваме въглехидратите, като ориз, на половина- ½ от дланта ни.
Два пъти седмично е препоръчително да ядем фасул или леща с много зеленчуци и малка порция пълнозърнести култури с малко мазнина. Тялото се нуждае от протеини, за да създава новата мускулна тъкан. Както протеините, така и мазнините са полезни за тялото и намаляват апетита. Във всяко хранене трябва да присъстват малко количество мазнина и порция протеин.

3. Да ядем по- малко!
Не трябва да ядем след 19,00, дори плодове. Трябва да се стараем да вечеряме по- рано – към 18, 00 часа. Между храненията, можем да пием само чай или кафе без захар, вода с лимонов сок – никакви плодови сокове. Храним се по три пъти на ден, като на вечеря се яде само една голяма салата.
Важното е обаче да не пропускаме основно хранене – закуска, обяд, вечеря.

4. Тренировка
Трябва да правим упражнения с леки гирички. Достатъчни са 30 минути през ден. 10 минути трябва да отделим за кардио- тичане, каране на колело, качване на стълби. След това започваме упражнения с гиричките – трябва да усещаме напрежение в мускулите, за да знаем, че ги натоварваме подобаващо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване