Съвети за отслабване без диети

Строгата диета се превръща в истинско мъчение за повечето хора. Ако не успеем да свалим необходимите килограми, се чувстваме силно разочаровани. А ако бързо започнем да пълнеем след края на диетата, настъпва същинска катастрофа. Ето някои съвети, които да ви помогнат да отслабнете, без да се ограничавате със строги диети:

Всяко хранене се извършва за определено време. Навийте аларма за след 20 минути, след като сте започнали да се храните. Яжте по- бавно от обикновено, като се наслаждавате на храната. След като бие алармата, трябва да спрете да ядете.

Повече сън. Сънят е изключително полезен при отслабването. Ако не спите достатъчно, се чувствате по- гладни и апетитът ви се засилва. Докато дълбокият и здрав сън, помага на тялото по- бързо да сваля излишните килограми.

Яжте много зеленчуци. Зеленчуците са напълно достатъчни да ви заситят, тъй като са богати на фибри. Добре е да свикнете, когато си правите салата, да не я заливате със мазнина, а да я овкусявате с лимонов сок.

Яжте повече супа. Добре е да ядете супа поне при едно от храненията. Желателно е да е зеленчукова. Утолява глада и ще намали апетита ви за по- нататъшно ядене.

Зърнени храни. Хубав начин да се заситите без да поглъщате много калории. Зърнените храни задължително трябва да бъдат част от дневното ви меню.dieta14

Избягвайте колбаса. Не го включвайте в закуската си или в обедния сандвич. Това ще ви спести излишни калории.

Внимавайте със захарта в напитките. Газираните напитки са претъпкани със захар. Може да ги заместите с вода, може и газирана. Към нея може да добавите лимон или мента.

По- малко алкохол. Пийте алкохол само при специален повод. Ограничете се с една чаша. Алкохолът е много по – висококалоричен от въглехидратите и протеините. Освен това, под въздействието му лесно може да се отпуснете и да прекалите с храната.

Пийте зелен чай. Ускорява метаболизма и помага за по- бързото разграждане на мазнините.

Опитайте йога. Освен че е отлична система от упражнения за отслабване, ни учи да сме по- дисциплинирани и да внимаваме с храната.

Яжте по- редовно у дома. Старайте се поне пет пъти седмично да се храните с домашно приготвена храна. Според много диетолози, това е един от най- сигурните начини да отслабнете. Разбира се, е добре да готвите здравословно и да избягвате някои храни.

Минус сто калории в повече. Изгаряйте по 100 калории отгоре с някое от следните занимания – разходка за 20 минути, градинарство за 20 минути, почистване на къщата за половин час, тичайте навън за 10 минути.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване
2 коментара по “Съвети за отслабване без диети
  1. станислава каза:

    много е дабра тази диета но трябва да кажете какво по точно да ядем

  2. станислава каза:

    трябва да кажете какво да ядем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване