Сензация! От шоколада се отслабва!

ШОКОЛАДЪТ НАМАЛЯВА ТАЛИЯТА

Знаехте ли, че шоколадът намалява мастната тъкан? Поне така твърдят учените от университета в Гранада, Испания.

Група учени от Факултета по медицина и от Факултета по физическо възпитание тотално отхвърлиха мита, че от шоколада се пълнее.

шоколад

Резултатите от техните изследвания, публикувани в научно издание, доказват, че високата консумация на шоколад е свързана с ниски нива на мастните депа, особено в областта на корема.

Учените започнали работата си от следния въпрос: С ниски или високи нива на мастната тъкан се свързва шоколадът? Изглежда, шоколадът не е толкова страшен, както сме свикнали да чуваме. И дори, ако се хапва всеки ден, можете да отслабнете. Хората, които участвали в изследването, били младежи между 12 и 17 години. Колкото повече шоколадшоколад1 ядели, толкова повече отслабвали – губили мастна тъкан. Както и намалявали обиколката на талията.

От къде идва този ефект?

Тъй като е богат на флавоноиди, особено на катехини, това води до много положителни последици за организма. Тези антиоксиданти намаляват производството на кортизол, който влияе върху инсулина, и по този начин се ускорява метаболизма.

Освен този позитивен ефект върху мастната тъкан, катехините намаляват кръвното налягане, намаляват появата на тромбози и действат противовъзпалително. Редуцират е опасността от сърдечно- съдови болести.

Резултатите от изследването в Гранада, потвърждават тези, които получиха техни колеги от Калифорнийския университет, които също намират връзката между яденето на шоколад и намаляване на мастната тъкан.

Разбира се, трябва да следим колко калории съдържа шоколадът, който консумираме.

Как се прави шоколада? ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване