Калории в картофите – пържени, на фурна или на пара

картофиКОЛКО КАЛОРИИ СЪДЪРЖА ПОРЦИЯ КАРТОФИ?

Една от най- популярните храни, която неизменно присъства в кухнята ни, са картофите. Той позволява да го приготвите по много различни начини, присъства в многобройни рецепти. Затова е добре да знаете колко калории съдържа порция от любимите ви картофи, като се има предвид начина им на приготвяне – пържени, на фурна и на пара. Така, ако искате да отслабвате, няма да се наложи да се лишавате от любимата си храна.

Картофите винаги са ни под ръка, когато искаме да сготвим нещо. Но ако искате да минете на диета за отслабване, е добре да познавате калорийната им стойност, в зависимост от начина, по който са сготвени.

– Порция от 200 грама картофи на пара (приблизително 2 средни картофа), съдържат 152 калории.картофи2
– Що се отнася до картофите на фурна, една порция ще съдържа същите калории като при тези на пара – 152, само ако използвате домашен зеленчуков бульон и не използвате олио.
– Порция от 200 грама пържени картофи, има 368 калории.

Ако искате да отслабнете, тези данни за калориите на картофите, ще ви послужат, за да се ориентирате – 1. Каква да е порцията, 2. Как да са сготвени. В диетите, ако са позволени картофи, порцията трябва да най- много 200 грама. Като начин на готвене може да избирате между – варени, на фурна и на пара. Пърженото обикновено е забранено в режимите за отслабване.

Рецепта с картофи. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване