5 домашни маски за лице при мазна кожа

koja-lice

Мазната кожа на лицето е сериозен естетически проблем, тъй като я прави да изглежда мръсна и лъщяща. Освен това по- често се образуват черни точки и пъпки. Мазната кожа може да се дължи на прекомерен прием на мазна храна или на хормонални разстройства.

Можете обаче значително да подобрите състоянието на мазната кожа с природни средства. Предлагаме ви няколко маски за лице, които ще премахнат излишната мазнина, ще почистят мръсотиите и ще направят кожата ви чиста.

ПРЕДВАРИТЕЛНА СТЪПКА: ЕКСФОЛИРАНЕ

Веднъж седмично си правете ексфолиране с натурален пилинг, тъй като купешките понякога са доста агресивни към кожата. За целта смесете следните съставки:

-морска сол със средна големина
-сода бикарбонат
-гел от алое вера (изцеден от листо или купен)
-настъргана кора от лимон или няколко капки етерично масло от лимон
-няколко капки бадемово масло

Смесете съставките, докато получите хомогенна паста. За да направите пилинга, измийте лицето с хладка вода, нанесете ексфолианта и масажирайте нежно, като избягвате зоната около очите.

Оставете да действа 1 минута и изплакнете със студена вода, за да затворите порите. След това хидратирайте кожата с крем или гел от алое вера. Може да използвате и кокосово масло, тъй като регулира мазнината.

ЕТО И МАСКИТЕ, КОИТО МОЖЕТЕ ДА ИЗПРОБВАТЕ:

1 МАСКА ОТ ЗЕЛЕНА ГЛИНА

Можете да си купите зелена глина от специализираните магазини за такъв тип продукти. Смесете я с хладка вода, като добавяте праха малко по малко, като посмигнете консистенция, която може да се маже и да не капе. Нанесете върху лицето, като избягвате зоната около очите. Оставете да действа, докато изсъхне – 20-30 минути. Изплакнете с хладка вода.

koja-maski

2 МАСКА ОТ АЛОЕ, КУРКУМА И ЧАЕНО ДЪРВО

Идеална е за мазна и чувствителна кожа, с тенденция към екземи. Смесете гел от алое вера с куркума на прах и няколко капки етерично масло от чаено дърво, който помага при възпаления и акне. Избягвайте зоната около очите. Оставете да действа 20 минути и изплакнете добре.

3 МАСКА ОТ КИСЕЛО МЛЯКО И ЛИМОН

Идеална е за смесена кожа или мазна кожа с несъвършенства или петна. Освежава кожата, без да я изсушава прекомерно. Смесете пълномаслено кисело мляко с настъргана кора от лимон, докато постигнете гъста смес, която можем да намажем. Ако е прекалено течна, можем да добавим малко брашно. Оставете да действа 30 минути, докато малко засъхне.

4 БЪРЗА И ЛЕКА МАСКА ОТ КРАСТАВИЦА И ПРЯСНО МЛЯКО

Краставицата пречиства много добре кожата и я тонизира, а прясното мляко я хидратира. Настържете краставицата и я смесете с прясното мляко. Сместа е течна, затова вземете памучен диск, за да го навлажните в сместа и го нанесете по кожата, сякаш си сваляте грима. Изчакайте да позасъхне и измийте лицето с вода. Може да нанасяте маската преди сън, за да почистите лицето.

5 МАСКА ОТ ГРОЗДЕ И БИРЕНА МАЯ

Идеална е за състарена и мазна кожа, тъй като гроздето и много богато на антиоксиданти и ни помага да я подмладим. Бирената мая подхранва в дълбочина. Нанесете сместа и оставете да действа поне 30 минути. Изплакнете с вода.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Красота

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване