Рискови фактори за висок холестерол

Холестеролът е произвеждано от черния дроб вещество, което само по себе си е мазно. Среща се и в някои храни, най – вече от животински произход, като млечни продукти, яйца и месо. В интерес на истината, тялото се нуждае от холестерол за правилно функциониране, но в същото време, завишената концентрация увеличава риска от развитие на сърдечни болести.

холестеролСъществуват няколко фактора, които допринасят за натрупване на много лош холестерол (нали помните, че има лош и добър?), като някои от тях ние самите можем да контролираме, а други не.

Неконтролируеми рискови фактори за висок холестерол:

Пол. Тук жените са по – уязвими. След настъпване на менопаузата, нивата на лошия холестерол у дамите тръгват автоматично нагоре, което увеличава риска от инфаркт.

Възраст. Рискът се увеличава прогресивно с напредването на годините. Мъжете над 45 и жени над 55 години са изложени на много по – голяма заплаха от здравни проблеми, предизвикани от холестерола.

Семейното наследство. Заплахата от лош холестерол може да се увеличи, ако вашите родители имат (или са имали) подобни проблеми.

Контролирани фактори

Диета. На първо място. Изключително важно е да извадите незабавно от менюто си транс мазнините (хидрогенирани), които са враг номер едно на кръвоносната система. Също така вредни са (но в по – малка степен) наситените мазнини, които идват от животинските продукти.

Лично тегло. Наднорменото тегло задължително повишава нивата на лошия холестерол. Няма две мнения по въпроса. Започнете незабавно отслабване и спасете собственото си здраве.

Фитнес. Повишената физическа активност и тренировката помагат за прочистване на кръвта и повишаване нивата на добрия холестерол. Упражненията също така са неизменна част от всяка система за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване