Правилното отслабване

Старите съвети да ядем по- малко и да се движим повече, за да отслабнем, не са съвсем точни. Правенето на диета много често ни изнервя, от което се повишава апетита.

otslabvane-na-korem

Бързото отслабване е голяма мотивация, но няма точна формула, по която да се постигне.
Ако отслабването е свързано с намаляване обиколката на талията, означава, че процесът се движи в правилна посока, защото се топят мазнини.

ПРАВИЛНО СРЕЩУ НЕПРАВИЛНО ОТСЛАБВАНЕ
В началото на диетата винаги се отслабва, въпреки че не се топи много мазнина. След само 6 часа гладуване, кръвната захар започва да се повишава – по този начин се унищожават мускулите. Ако не ядете необходимите протеини, тялото започва да изяжда мускулите. Когато се отслабва по този начин, не се отразява особено на мерките ни.

От друга страна, промяната в мерките означава, че топим мазнините. Загубата на мускулите, чрез които горим калориите, засяга и метаболизма.

Какво става, когато диетата продължава няколко дни?
Хормонът лептин намалява, а грелинът се покачва, което означава, че се чувстваме все по- гладни. От този моментotslabvane-prolet нататък, се появяват нервите и не можем да овладеем апетита.

КАК ДА РАЗБЕРА ДАЛИ ТОПЯ МАЗНИНИТЕ ИЛИ ГУБЯ МУСКУЛИТЕ?
Когато ядем достатъчно протеини, процесът на отслабване се случва по- бързо, отколкото с нискокалорична диета – не губим мускули, а мазнини.

КАКВО МОЖЕ ДА ВИ ПОПРЕЧИ ДА ОТСЛАБНЕТЕ?
1 . Взимате лекарства, от които се напълнява
2 . Страдате от йо- йо ефект от предходната диета
3 . Не спите достатъчно.
4 . Правим упражнения на гладно
5 . Ядете много въглехидрати, без да знаете
6. Ядете само два пъти на ден.

Много хора с наднормено тегло страдат от т.нар. мозък на дебелак. Сутрин се събуждат без да са гладни и не закусват достатъчно. Но следобед чувстват неконтролируеми атаки на глад.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване