Кога е най- подходящият момент за започване на диета?

otslabvane-detoks

Има ли наистина сезон, месец, ден от седмицата и час, в който е най- подходящо да започнем диетата си за отслабване?

Много хора се стараят да започнат диета за топене на излишните килограми, но не всички успяват да го постигнат. Други прекарват живота си на диета, без да свалят и един килограм, като редуват моменти на глад и на преяждане. Толкова ли е трудно да започнем диета за отслабване?

ПСИХОЛОГИЧЕСКИЯ КОМПОНЕНТ

Диетата е сериозно нещо. Не е достатъчно само да искате да отслабнете, за да възстановите линията си по магически начин. Спазването на прекалено строга диета също обаче не е препоръчително, тъй като свалените килограми се връщат доста бързо. Външните фактори, като работа, семейство, лични проблеми, все източници на стрес, които могат лесно да провалят диетата ни. Всеки ден се изискват усилия, поради което психологическият компонент е фундаментален. Много често хората започват диети, но не обръщат внимание нито на здравословното, нито на психологическото си състояние, нито на месеца и пр.

Ето няколко полезни насоки от експертите:

Във вторник – твърдо не! Това е най- лошият ден за започване на диета за отслабване, твърдят британски учени.

През уикенда – да! Който избира събота за началото на диетата си, има по- големи шансове да свали излишните килограми. Хората, които започват в неделя, също успяват да постигнат целите си. А тези, които започват в понеделник, трудно успяват да издържат до почивните дни.

Часът на изкушението. Много изследвания показват, че часът е много важен. Кога е най- опасно да залитнем по храната? 15, 23. Изследване, проведено сред 1500 души показва, че между 15 и 15, 30 са най- изкушени. Рискът за нарушаване на диетата е висок и вечер.

hansh-otslabvane

В кой сезон е най- добре да започнем?

Зима. През зимата е студено, има много празници и изкушенията са големи. Тялото ни се нуждае от повече калории, за да поддържа телесната температура. А се движим по- малко и горим по- малко калории. Сезонът е доста сложен за спазване на диети.

Есен. Трябва да се възстанови баланса на тялото след лятото. Изисква се по- балансирано хранене. Със застудяването започва да расте и изкушението към по- сладки неща.

Пролет. Това е най- подходящият сезон за започване на диета. Природата се събужда, а ни започваме да мислим за лятото. Храната вече не е толкова калорична. Има много плодове и зеленчуци. Тялото ни изисква по- малко калории.

Лято. Не е много подходящо време за диета. По- добре помислете за фигурата си преди да дойде време да обличате бански. Много хора обаче отслабват през лятото, дори без диета, вероятно защото се движат повече и се хранят по- нискокалорично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване