5 здравословни въглехидрата, които не трябва да липсват в диетата ви

kartofi

Не всички въглехидрати са опасни за нас!

Диетите с ниско съдържание на калории са своеобразно мъчение за мозъка и тялото ни, тъй като се нуждаят задължително от въглехидрати.

Но не всички са еднакви. Има здравословни въглехидрати и такива, които не трябва да ядем. Въглехидратите в белия хляб или баницата не са едни и също с тези в пълнозърнестия хляб.

Ето кои 5 здравословни въглехидрата, не трябва да отсъстват от режима ви на хранене:

banani-otslabvane

1 Царевица. Има лоша слава най- вече заради пакетираната и царевицата в консерва. Истината е обаче, че царевицата е полезна, богата е на фибри, витамин С, лутеин и др.

2 Банан. Перфектната и лесно преносима междинна закуска. Отличен източник на витамин В6, манган, калий и фибра. Преди да узреят напълно са отличен източник на резистентно нишесте, което помага за отслабването.

3 Картофи. Не се лишавайте от картофите, защото са много полезни. Те са богат източник на калий и витамин С. Съдържат близо 4 грама фибра, когато ги консумирате с кората, което е 15% от дневната препоръчителна доза.

4 Паста от пълнозърнесто брашно. Съдържа 2- 3 пъти повече фибра от бялата паста. Пастата от пълнозърнесто брашно е полезна и много по- здравословна от бялата.

5 Бобови култури. Боб, леща, грах и пр. Помагат да контролираме захарта и теглото. Богати са на здравословни въглехидрати, протеини и здравословни мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване