5 растителни храни, богати на калций

Ако избираме подходящи храни за нашата диета, не само трябва да са полезни за здравето ни, но и да помага на тялото ни да изгаря по- добре мазнините. Храните, богати на калций, но не млечните, са доста полезни при отслабването.

kalcii-rasteniq

Според научните изследвания, редовният прием на калций и витамин Д, помага за намаляване на мазнините по корема.

Специалистите обясняват, че има много хранителни вещества, които са фундаментални за правилната работа на метаболизма. А ако той не работи добре, трудно се отслабва.

За да приемаме калций от растителни източници, трябва да приемаме по 3- 4 порции от тях дневно, които ще активират метаболизма.

5 РАСТИТЕЛНИ ИЗТОЧНИКА НА КАЛЦИЙ

Зелено Цвекло. В 100 грама от зеленчука се съдържат близо 51 мг калций. Когато ядем сурови зелените зеленчуци, са особено полезни за перисталтиката, метаболизма.

onion (2)

Лук. Доказано е, че прави костите по- здрави. Намалява с 20% – 30% риска от остеопороза. Съдържа още много вещества, които засилват имунната ни система. Намалява влечението ни към сладките храни.

Соя. 100 грама соево мляко съдържа 100 грама калций.

Черен боб. 250 грама черен боб съдържа 120 мг калций. Ако ядете черен боб един- два пъти седмично, увеличавате метаболизма си с 10% – 15%.

Бадеми. 100 грама бадеми съдържат 240 мг калций. Освен сурови, може да ги приемате и под формата на мляко. Ускорява метаболизма и помага да имаме здрави кости. Една чаша бадемово мляко съдържа само 60 кал. Богато е на антиоксиданти и ни помага да изглеждаме по- млади.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване