Кои протеини са по- добри за отслабване

Протеините са фундаментални за диетите за отслабване. Затова е добре да разбере кои са най- добрите протеини за отслабване. Кой вариант е по- подходящ – животински или растителни протеини.

протеини

Протеините са основна съставка в много от модерните диети за отслабване – диетата Аткинс, диетата на Дюкан и др. Животинските и растителните протеини обаче имат различни качества.

Двата вида протеини се различават по състав и усвояване. По тези признаци можем да разберем кой от протеините е по- добрият.

Усвояване – Растителните протеини се усвояват по- малко от животинските. За да усвоите същия процент протеини, трябва да консумирате повече протеинови храни от растителен произход, отколкото от животински.

Хранителен състав – Растителните протеини имат по- малко свойства от животинските, които доставят аминокиселини, които тялото не може да произвежда.

Кои протеини са по- подходящи са отслабване?

Ако трябва да се избере между двете, е по- добре да включите от животински произход. Когато правите протеини1високопротеинова диета, трябва да включите млечни продукти с малко мазнини, нетлъсто месо и белтък. Тези храни са богати на много качествен протеин. В същото време не ви доставят въглехидрати, което се случва, когато ядете растителни протеини като бобовите, например.

Бобовите растения са богати на протеини, но също и на въглехидрати, които въпреки че са с добро качество, са по- калорични от протеините от животински произход. Затова високопротеиновите диети се базират на месо, млечни продукти и яйца. Въпреки че чрез тях се отслабва доста бързо, не е препоръчително диетата да продължава много време. Бобовите, зърнените растения и зеленчуците, които са източници на растителни въглехидрати, доставят на тялото други много важни елементи като антиоксиданти, фибри, витамини и минерали.

Ако мислите да правите бърза диета за отслабване, ви трябват животински протеини. Но не трябва да е много време – маскимум седмица, тъй като е опасно за здравето.

Протеини. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване