Диети според вида на вашето тяло

tialo_otslabvaneТова е една от модерните диети, създадена от известни белгийски диетолози. Те разграничават три вида женски тела и за всяко едно от тях разработват специална диета. Когато комбинирате диетата, отговаряща на вашата фигура, с подходящи упражнения за отслабване, не само че ще се сдобиете със страхотна фигура, но и ще се предпазите от множество заболявания.

Хранителен режим за т.н. фигура „Ябълка”:

Този тип жени са склонни към напълняване предимно в областта на талията. При тях има голям риск от заболявания на сърцето, а също и от диабет.
Яжте предимно храни, богати на фибри. Например за закуска можете да изядете една овесена каша, или някакви плодове. Избягвайте животинските мазнини. В диетата си включете някакво нетлъсто месо, плодове – цитрусови, сушени – без ограничения, мед, зърнени храни. Позволени са ви и соевите продукти, ядките – с тяхна помощ може да се предпазите от различни заболявания, свързани със сърцето. Пийте много вода и чайове – но без захар.
Тренирайте коремните мускули. Правете така известните коремни преси, или някакви други упражнения.

Тяло „Пясъчен часовник”:

Хората с такава форма на тялото имат тънка талия, но широка гръдна обиколка. Тази форма е считана за най – хубавата. За да свалите няколко килограма ви е нужно само да понамалите порциите.
Но минусите при вас са, че дори и бързо да отслабнете, може и бързо да си върнете изгубените тлъстинки.
женско тяло отслабванеЖелателно е да намалите сладкото, както и ядкит и авокадото. Яжте яйца, пуешко и пилешко, но без кожа, нетлъсти меса, нискомаслени млечни продукти, много зеленчуци. Съчетайте диетата с аеробика – плуване, бягане и т.н.

Фигура, оприличавана с формата на „Круша”:

При тези хора мазнините се натрупват предимно в областта на ханша и бедрата. При тях е засилено производството на адипонектин, който се бори със сърдечните заболявания. При жените от този тип много често се появява целулит. Съществува опасност от поява на артрит.
Намалете приема на висококалорични храни, и такива, съдържаши скорбяла. За сметка на това приемайте храни, богати на въглехидрати, или пък протеини. Нека в менюто ви често да присъстват пресните плодове, а за пиене е позволен само прясноизцеден сок. Позволени са също така риба, нискомаслени млечни продукти, кафяв ориз, зелена салата, билки – желателно пресни, домати, хляб, омесен от пшенично брашно.
Всяка сутрин правете упражнения за ханша и краката, правете им масажи, мажете се с антицелулитни кремове след масажа.

Много ефективен метод за отслабване е съчетаването на различните диети с физически упражнения! ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване