Диета без глад – лесно отслабване

dieta89Като разгледаме хранителните навици, е лесно да открием, че се допускат три грешки, които ни пречат да отслабваме: какво ядем, колко ядем и кога ядем. Повечето хора използват храни с високо калорийно съдържание – животински мазнини, пържено, колбаси, сосове. По този начин, без да се усетят, приемат при едно хранене над 2000 калории.
Какво, кога и колко

Диетата, която ви предлагаме, освен че ще ви помогне да отслабнете и ще топи и подкожните мазнини, също така ще ви научи какво, кога и колко да ядете. Освен това, включва всички видове храни, така че да са напълно задоволени нуждите на организма ви. Можем да я наречем базирана диета и включва приблизително 1300 калории. За да успеете с този режим за отслабване, трябва да спазвате някои основни правила:

1. Разпределете храненето на 5 пъти: закуска, предиобедна закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря. Закуската е по- обилна от обичайното, докато обядът и вечерята леко надвишават останалите по количество.

2. Яжте от всичко, без пържени картофи и сосове. Най- добре е да варите месото, рибата и зеленчуците. Също така могат да се печат. Препоръчва се да използвате обезмаслено мляко.

3. Намалете леко протеините, които приемате, особено тези от животински произход.dieta90

4. Въглехидратите и захарите също се намаляват леко. Приемат се най- вече на закуска, за да снабдят тялото с енергия.

5. Започвайте обяда със салата, за да заситите по- лесно стомаха и центъра за апетита в мозъка.

Ако практикувате диетата поне 4 седмици, ще се сдобиете със здравословни хранителни навици, а и ще отслабнете с няколко килограма.

Примерна диета:

Закуска.

Най- напред изпийте една чаша сок, като е добре да го сменяте всеки ден – доматен, портокалов, ананасов и др. След това, кафе с мляко, две филии пълнозърнест хляб, които може да овкусите с мармалад, сирене или маргарин.

Предиобедна закуска.

Плод по ваш избор. Може да го смените с кафе с мляко, филия пълнозърнест хляб или кисело мляко.

Обяд.

Започнете с малка салата. Към нея може да добавите малка порция варени картофи, боб, ориз или други подобни. Като второ може да хапнете малко парче месо или риба печено или на скара. Или пък паста с домати. За десерт може да избирате между плод или кисело мляко.

Следобедна закуска.
Изберете някое от предложенията за предиобедна закуска.

Вечеря.

Подобна е на обяда, но включва само две ястия. Като първо, може да избирате между салата, бульон, варени зеленчуци, пюре или подобни. Второто може да е малко парче месо, риба или колбас без мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване

Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване