Защо зехтинът е полезен за диетата ни

Зехтинът е известен с полезните си свойства за здравето, със съдържанието на мастни киселини, с омега- 9 мазнини и пр .А сега към тях ще прибавим и способността на зехтина да намалява апетита. Все свойства, заради които си струва да ко включите в диетата си за отслабване.

zehtin-otslabvane

Този вид олио позволява да поддържаме чувството на ситост дълго време. Това превръща зехтина в ефективен фактор за отслабването, защото намалява количеството храни, които приемаме, така че стомахът да не чувства глад.

В изследването, довело до това откритие, били използвани мишки. След анализа на резултати открили, че олеиноватаzehtin-salata киселина достига до тънките черва на мишките и намалява честотата на хранене, превръща се в хормона олеитаноламид , който успокоява глада и намалява честотата на хранене.

Този хормон, който се произвежда в червата, изпраща сигнали до мозъка, за да започне процес на ситост.

Свойствата на зехтина са няколко: помага на хората с наднормено тегло да намаляват апетита, помага за отслабването, без да гладувате, а останалите съставки подобряват нивата на холрестерол и триглицериди.

Разбира се, не трябва да прекаляваме и със зехтина. На ден можете да консумирате една- две с.л. от него. Включете го в диетата си за отслабване като подправка за салатата, например.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване