Защо бързо изоставяме диетата за отслабване?

Защо при много диети за отслабване, не можем да изкараме и една седмица? Ще ви разкрием кои са 4 причини за преждевременното прекъсване на режима ви:

izostavqme-dieta

Хората обикновено свързват диетите за отслабване с глад и саможертва за кратък срок от време. Има диети, които просто не можем да издържим, то защо:

1 . Бунта на тялото. Строгите диети карат организмът да се съпротивлява спрямо новата и неочаквана ситуация. Например, главоболие, промяна в настроенията, умствена преумора, раздразнителност, проблеми с храносмилането и пр. Понякога се движим като зомбита. Никой не иска да се чувства така, затова връщането към нормалното ви хранене, ще ви се отрази много по- добре. Диетата за отслабване трябва да е балансирана и разумна, за да изкарате една седмица поне.

2 . Гладът е труден за контролиране. Не трябва да сте постоянно гладни, за да отслабнете. Напротив, хроничниятglad глад означава, че не се храним правилно. Тялото ще започне да пести енергия и се съпротивлява на отслабването.

3 .Изкушения. Желанието да ядете определени храни, ще ви изиграе лоша шега. Някой ден може би няма да издържите на изкушението. Влизаме в цикъла на един омагьосан кръг, който е труден за преодоляване – ядене на любими, но калорични храни, и редуване с периоди на ограничения в храната.

4 . Развързани емоции. Програмирани сме да използваме храната по емоционален начин. Използваме храна, за да отпразнуваме нещо, в социалния живот, в работата, за да се сближим. Така че, минаването на диета за отслабване, без съмнение е емоционален въпрос. Това означава, че при ужасен ден в работата, караница с гаджето или разочарование от приятел, са повече от достатъчни, за да провалим диетата си.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване