Топ термогенни храни за вашата диета за отслабване

Храносмилането, усвояването, транспортирането и складирането на храната води до образуване на енергия. Организмът използва необходимите калории, за да може да функционира нормално. Има храни, които отделят повече енергия за въпросните процеси и могат да ни помогнат да отслабнем, само като ги консумираме. Тези храни са познати като термогенни.

kafe-kosa

Това не означава, че трябва да спазвате диета за отслабване, която съдържа само термогенни храни, защото тези вещества ускоряват метаболизма. Те са бедни на хранителни вещества и калории, от които тялото има нужда. Но може да ги използвате като хранителни добавки, за да топите мазнините.

Сред тези храни са:

Кофеин. Увеличава нивата на енергията, подобрява физическата издръжливост. Кофеинът кара мускулните клетки да използват големи количества мазнини. Затова, хората, които се занимават професионално със спорт, пият чаша кафе един час преди тренировка.

Не трябва да забравяме обаче, че в големи количества кофеинът може да предизвика негативен ефект върху високото кръвно, нервите, безсънието и пр.

Йерба мате. Напитката е типична за Аржентина, Парагвай и Уругвай. Богата е на антиоксиданти, има диуретичен, слабителен и термогенен ефект.

cherven-piper

Червен пипер: Изследвания показват, че увеличава метаболизма с 20% и изчиства мазнините от артериите.

Джинджифил: Стимулира централната нервна система и автономната нервна система, намалява апетита по естествен начин. Подобрява кръвообращението и разширява съдовете.

Зелен чай: Катехините в зеления чай са отлична термогенна добавка, не само ефективна, но и засяга сърдечно- съдовата система.

Горчив портокал: Обикновено се приема под формата на чай, тъй като плода е много горчив.

За да се възползвате от ефекта на тези термогенни храни, трябва да ги съчетаете с диета за отслабване и упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване