Хлябът и диетата за отслабване

hlqb-kilogrami

Когато говорим за правене на диета и отслабване, има много погрешни схващания и може да се объркате кой план за хранене е добър. Някои програми залагат на определен прием на протеини, въглехидрати и мазнини. Има много фактори, които влияят на това дали диетата за отслабване е правилна и сигурна. Хлябът обикновено предизвиква доста противоречиви мнения.

Успешната диета за отслабване е тази, която позволява разнообразен прием на хранителни вещества и групи храни. За да отслабнете, най- важното условие е да приемате по- малко калории, отколкото изразходвате.

hlqb-dieta

За да отслабнете с 0, 5 кг до 1 кг седмично, трябва да получавате калориен дефицит от 500 до 1000 калории дневно. Когато достигнете желаното тегло, може да увеличите леко приема на калории, за да поддържате теглото. Това означава, че можете да следвате такъв хранителен режим до живот.

Идеята тотално да се спре приема на храна като хляба не е реалистична, за да поддържате диетата си за отслабване за дълъг период. Много от пълнозърнестите хлябове са с високо съдържание на фибра. Тя помага на тялото да се чувства сито, за да спре компулсивния прием на храна. Купувайте пълнозърнест хляб, защото ще ви осигурява достатъчно фибри. Не можете да си ги набавите от произведения от рафинирано брашно, защото фибрата е унищожена при обработката на зърното.

Важното е да включите хляба в умерени количества. Важно е и с какво ядете хляба, защото понякога не самият той е проблема, а това, което му слагате отгоре: маргарин, майонеза, сладко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване