Диети с малко мазнини срещу диети с малко въглехидрати

Различни видове диети стават в един момент много популярни, като сред тях са тези с малко мазнини и с малко въглехидрати. Преди години, диетата за отслабване с малко мазнини беше най- популярната, а тази с малко въглехидрати сравнително отскоро е по- известна, тъй като обещава отслабване без усилия, като позволява по- мазна храна.

dieti-vidove

Под понятието мазнини често разбираме с високо съдържание на въглехидрати, но не винаги означава с малко калории. И обратното, под диета с малко съдържание на въглехидрати обикновено означава с високо съдържание на мазнини.

Най- важният фактор, свързан с отслабването, не е дали е с малко мазнини или въглехидрати, а какви са калориите. Всякакви видове диети могат да водят до отслабване, ако общия прием на калории е нисък.

Диетите за отслабване с малко въглехидрати могат да ви помогнат да свалите малко повече килограми през първите 3 до 6 месеца. Но след 1 – 2 години, няма да има особена разлика. Количеството свалени килограми варира широко сред хората, които са на хранителен режим.

vaglehidrati-slojni

Друг важен фактор е да са здравословни, което зависи от типа мазнини и въглехидрати, които се приемат. Други фактори, които влияят на продължителността на диетата, са вкус, удоволствие, ситост и практичност.

Затова, според клиниките „Майо“, диетата с въглехидрати трябва да набляга на плодове, зеленчуци и цели зърна, докато диетата с мазнини на такива като зехтин, ядки, растителни масла.

За да поддържате диетата си дълго време, трябва да включите вкусни храни, плодове, зеленчуци и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване