Прочистване със сушени сливи

сушени сливиАко искате да пречистите тялото си по натурален начин, може да го направите чрез сушените сини сливи. Те действат като разхлабително, което пречиства тялото. 

Сливата е подходящ плод за диетите за отслабване, както заради съдържанието си, така и заради калориите. При сухите сливи, свойствата на плода са леко променени.

Разхлабителното действие се дължи на фибрите, които съдържа. Сухите сливи са богати на целулоза и пектин – две фибри с различно действие. Целулозата стимулира чревната лигавица, като почиства и премахва токсините, които се намират в червата.

Пектинът абсорбира водата и увеличава обема на чревното съдържание, като стимулира перисталтиката. Също така има и засищащо действие.

Сушените сливи съдържат също сорбитол, захар, която стимулира чревната лигавица и още повече допринася за чревното почистване.

Сушените сливи са богати и на магнезий, който също стимулира чревната лигавица. Съдържат и вещество, което е сушени сливи1природно разхлабително.

Поради тези свойства, сушените сливи често стават част от диетите за отслабване, но все пак, трябва да се консумират с мярка.

Как да ядем сушените сливи?

– Сложете ги във вода и изпийте водата
– Включете ги в различни рецепти – манджи, месо, десерти
– Яжте ги сурови
Как да засилим действието на сушените сливи?

Може да ги комбинирате със смокини или ябълки.

В кои случаи можете да се възползвате от качествата на сушените сливи?

– Наднормено тегло със запек
– Наднормено тегло със задържане на течности
– Наднормено тегло с раздразнено дебело черво

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване