Меню за отслабване с овесена каша

865c0c0b4ab0e063С оглед, че не само ще отслабнете, но и ще задоволявате тялото си с витамини и микроелементи, използвайте диетата с овесена каша. Тя е лесна за спазване,  понася се добре и е добре балансирана. Диетата с овесена каша е монодиета, тя се базира на този продукт, защото той е много полезен продукт.

Тя съдържа голям брой витамини – Група B: B1 ( премахва умора, раздразнителност, депресия и подобрява паметта), B2 (първа помощ за справяне с пърхот, кажете сбогом на акнето и прави косъма  по-дебел и силен), B5 (стабилизира кръвното налягане), както и витамин РР (отговорен за доброто състояние на кожата и лигавиците, подобрява апетита).

Овесът е богат на микроелементи: желязо, което е необходимо за нормалното кръвообращение и здравословен тен, флуор, който е от съществено значение за поддържане на здрави зъби, магнезий – важен микроелемент за спортисти, манган – който е отговорен за нормалната обмяна на веществата, силиций – веществото, от което всички живи същества „изграждат“ костите и зъбите и е необходим за здрави нокти, коса и чиста кожа, и мед, който прави плътта по-еластична и намалява бръчките.

Овесената каша помага на тялото да се отърве от антибиотици и тежки метали, не депозира холестерола и прочиства съдовете, а също така предотвратява отлагането на мазнини в тялото.

Но това не са всичките предимства на овеса. Той съдържа незаменимите аминокиселини – градивните блокове на мускулите и клетките на кожата, бавно смилаеми въглехидрати – очиства организма от различни токсини и примеси, растителни мазнини – необходима част за усвояването на някои витамини, включително каротин и витамин D.

За диетата е най-добре да се използва най-жълтия овес, който дава най-вкусната овесена каша, която се приготвя без масло във водата.

овесена кашаПримернo диетично меню за деня:

 Закуска: порция овесена каша, нискомаслено кисело мляко или един банан

Обяд: порция овесена каша, чиния с вегетарианска супа от зеле и салата от пресни зеленчуци

Следобедна закуска: една ябълка или портокал

Вечеря: порция овесена каша, нискомаслено кисело мляко

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване