Диета за отслабване с ечемик!

отслабване ечемикПерления ечемик е един от най – добрите помощници в отслабването. Евтин е, и страшно полезен. Естествено трябва да ограничите мазните храни, въглехидратите – например тлъстите меса, шоколада, сладоледа. Съдържа различни хранителни вещества, от които организма има нужда, и които могат да ни помогнат да се възстановим по – бързо ако страдаме от някакво заболяване.

Диетата е доста екстремна. През повечето време в менюто ви ще присъства само варен перлен ечемик. Приготвянето му става бавно – вари се около час и увеличава обема си няколко пъти. Пийте много вода – може и да е леко газирана. По време на този хранителен режим ще отслабвате с по килограм дневно. Така за пет дни ще отслабнете с пет килограма. Ечемикът съдържа и много витамини, затова няма нищо страшно за организма ечемикви.

Ако вече сте в напреднала възраст с аминокиселината лизин, която съдържа ще забави появата на бръчки, и ще се отрази добре на кожата ви. Богат е също така на калий, подобряващ функцията на сърцето, кобалт, цинк, желязо, йод. Наситен е и с витамин В, който повишава нивото на метаболизма. „Почиства” стомаха и червата. Преди да приготвите ечемика за консумация, може предната вечер да го накиснете във вода без сол. Бульонът, който остава е не по – малко полезен от самия ечемик. Той помага при настинка, кашлица, има противовъзпалителен ефект.
В заключение можем да кажем, че ечемика е дар от природата, чрез който можем да „преборим” не само болестите, но и килограмите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване