7 мита за храните

С помощта на специалисти ще развенчаем някои митове за храната и връзката й със здравето ни и фигурата ни.

dieta-7

1. От солта се напълнява. Истината е, че спомага да задържаме течности в тялото, а не да трупаме мазнини. Вярно е, че тази задържана вода ни кара да пълнеем, но когато намалим солта, ще се върнем към първоначалното си тегло.
2. Спанакът ни дава повече сила. Може би при Попай действа, но не и на нас. Вярно е, че спанакът ни доставя малко желязо, освен фибри, витамин К, В9, А, калий и много малко калории, но не е толкова ефективен, колкото животинските продукти.
3. Напълнява се, ако пием вода, когато ядем. Друг фалшив мит. От водата не се напълнява, защото съдържа 0 калории.
4. От бирата се напълнява. Всичко е относително. Зависи колко бира пиете, но количеството въглехидрати и алкохол, които съдържа, не са много.

tritsi-oveseni
5. Млечните продукти не са полезни за здравето. Ако нямате непоносимост към лактозата, няма да ви навредят. Ако искате да отслабнете или да сте във форма, консумирайте обезмаслени.
6. Отслабва се от light продуктите. Това, че продуктът е с по- малко калории от оригинала, не означава, че не съдържа други вещества, които ни дават енергия.
7. От пълнозърнестите храни се отслабва повече. Помагат да отслабнем, но не е кой знае какво. 100 грама бял хляб съдържа 260 калории, а 100 грама пълнозърнест хляб – 230 калории. Пълнозърнестите храни са по- богати на фибри, витамини и минерали, заради вида на брашното.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване