Броене на калории или протеини: коя диета е по- удачна

Има различни мнения и тези, когато става въпрос за отслабване. Една от спорните тези е дали, когато сме на диета, да броим калории или да приемаме повече протеини.

proteini-zakuska

Всеки човек се нуждае от диета, която да доставя определени количества калории и процент макронутриенти , като протеините.

Според някои учени, за отслабването е по- важно да увеличим процента протеини в диетата, отколкото да броим калории.

За тази група от учени е важно как си взаимодействат различните макронутриенти (въглехидрати, протеини и мазнини), за да се достави енергия и да се регулира апетита.

mania-po-dietata

Според учени от Университета в Сидни, храните са изградени от смесица от вещества, които си взаимодействат помежду си, като регулират системата ситост – апетит. Според тях има балансирани храни и небалансирани храни, които имат позитивен или негативен ефект за регулирането на апетита. Небалансираните храни са тези, които доставят малко протеини, които увеличават усещането за апетит. Когато се увеличава усещането, се повишава приема на храни.

Според учените, за да се храним балансирано, трябва да избягваме рафинираните храни и да се върнем към естественото хранене.

За да си осигурите достатъчно протеини, не означава непременно да правите високопротеинова диета, тъй като също е небалансирана и може да причини здравословни проблеми.

Правенето на диета не е само въпрос на енергиен баланс, а трябва да е хармонична и балансирана диета.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване