Правилно отслабване: Малко калории или малко мазнини?

Отговорът е едно мъничко правило за качествено отслабване

Много хора се чувстват сконфузени и объркани, докато четат предписанията на някои диети за отслабване. Понякога експертите дотолкова се увличат в мотивацията, че забравят да уточнят основното:

отслабване здравословна диета

Малко калории и / или малко мазнини?

Отговорът е прост, кратък и ясен: малко калории, които трябва да се набавят от нискокалорични храни. Като цяло няма нищо сложно, защото отслабването в крайна сметка се върти именно около приема на калории и умерено занижената консумация ще ви доведе до успех.

От друга страна, рязкото намаляване приема на мазнини може да доведе до основни проблеми със здравето, тъй като някои от мастните съединения са отговорни за протичането на ред телесни процеси.

Като цяло трябва да се пазите особено много от храни, при които са съчетани висока енергийна стойност с много мазнини. Компаниите – производители често смесват олио със захар, което не само е особено калорично, но и супер вредно от всяка гледна точка.

Задължително трябва да споменем, че полезните Омега-3 мастни киселини не само не трябва да се избягват, но са изключително полезни. Най – интересното от всичко е, че те дори помагат при отслабване, защото усилват секрецията на някои важни за процеса хормони.

Добрите мазнини се намират в храни като авокадо, ядки, океанска риба (особено сьомгата). Те ще ви накарат да се чувствате заситени по – дълго време и това значи, че през целия ден ще ядете по – малко. Просто се уверете в две неща:

  1. Приемате само здравословна храна
  2. Калориите не надвишават препоръчителното за отслабване количество

Спазването на това правило ще ви гарантира 101% успех при отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване