Празнична тренировка за свеж тонус

Един от най – големите проблеми на съвременните хора е липсата на енергия. Понякога нещата се съчетават по начин, който изтощава до безпредел и в крайна сметка не ви остават сили да изпълнявате дори рутинните си задължения. Най – сигурният метод за противодействие е правилният начин на живот.

фитнес коледа

Голямата картина (the Big Picture)

Искайки да излезете на правилния път, трябва да осъзнаете едно основно нещо: добра кондиция се постига само и единствено чрез здравословно съчетание на анаеробни и аеробни тренировки, балансирано хранене и достатъчно почивка. Тези четири компонента са равносилни и ако липсва дори само един от тях, ще срещнете сериозни затруднения.

Най – качественият вариант за добър тонус

Зимните празници са в разгара си (Коледа вече мина), а въпреки трите дни почивка все още се чувствате като пребити от бой. Въпреки че не прекалихте с яденето на сладки и пиенето на греяна ракия. Ако искате да се тонизирате възможно най – бързо, просто трябва да започнете тренировка. За начинаещи е добре да играят по три пъти в седмицата, напредналите си знаят сами по колко им понася.

Важно условие за успех е да работите за големите мускулни групи и да не използвате много – много машините, защото те изолират. Днес например нека да е ден за гърди. Оформете тренировката по начин, който натоварва гръдните мускули под различен ъгъл – използвайте лостове и дъмбели, работете и със собствена тежест. Не задълбавайте само в едно упражнение, а направете няколко, в по 4 сета с по 8 – 12 повторения.

Най – добрите упражнения за тонизиране:

  1. Класическо клякане с щанга. Начинаещите могат да играят и със собствена тежест в началото.
  2. Изтласкване на щанга от тилен лег (от лежанка)
  3. Румънска мъртва тяга
  4. Дълбоко гребане с щанга за гръб
  5. Раменни преси с щанга
  6. Набиране на висилка с широк захват
  7. Повдигане на пръсти от стоеж (калф машина с тежест)
  8. Кофички (с акцент върху трицепсите)
  9. Сгъване за бицепс с гири
  10. Сгъване на щанга с надхват (предмишница)

Тези упражнения са в основата на всяка пълноценна тренировка по фитнес, независимо дали става въпрос за отслабване или покачване на мускулна маса. При правилно съчетание с тях ще постигнете невероятни резултати и ще се чувствате силни като никога.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване