Защо модерните жени отслабват трудно?

модерна домакиняЖените изминаха наистина дълъг път от шейсетте години на миналия век досега. Въпреки че в много отношения не само застигнаха, но и изпревариха мъжете, отслабването все още не е една от силните им страни. Оказа се, че преди 45 години, дамите са отслабвали много по – лесно, отколкото сега. Тогава са изгаряли средно с по 225 калории повече на ден.

Учени анализираха данните от изследването, което оповести резултатите за периода 1965 – 2010. Причината за понижаване на резултатите при отслабване не е изненадваща и вие самите лесно може да се сетите каква е тя. Съвременните жени водят доста по – заседнал начин на живот и тази тенденция нараства прогресивно от две десетилетия насам. Тоест, модерните дами са доста по – малко активни, сравнено с момичетата от 1960-а.

Най – голям спад е регистриран сред майките и жените, които не ходят на работа. В богатите държави ангажираността на „работещите майки” е спаднал драстично от 14 на 6 часа седмично. Друга причина е така желаната еманципация. В средата на миналия век представителките на нежния пол са се придвижвали основно пеша или с обществения транспорт. Съвременните технологии дадоха шанс да управляват собствени автомобили, „срастването” с които определено води до обездвижване.

„Така че хич не е изненадващо, че теглото на средностатистическата жена се е повишило. Просто нейната физическа дейност е намаляла с течение на годините. През 1960-а средното тегло на жените е било от около 51 кг, а сега е 59. 3 кг. Практически, това е нарастване с почти 10 килограма”, коментира проф. Александра Майкълс, която ръководи екипа от изследователи.

Професор Майкълс допълва, че има още някои фактори, определящи сегашното състояние. Преди 45 години например, жените не са разполагали с модерните уреди за почистване на дома. Тогава всичко се е извършвало на ръка – пране, гладене, миене на съдове, метене, бърсане на пода и прочие. Сега тези неща са поверени на машините, а домакините разпределят повече свободно време между сапунените сериали, шопинга и клюкарските издания.

Съветите към съвременните жени са лесни за изпълнение. Ето какво препоръчва Александра Майкълс:

  • Ходете до магазина пеша
  • Почиствайте пода с метла и парцал, движенията са перфектни за тренировка по фитнес
  • Тренирайте когато имате свободно време
  • Яжте по – малко захар
  • Не стойте по цял ден пред компютъра

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване