Как да превърнем обикновените рецепти в диетични

готвенеКогато сте на диета, едно от най- големите предизвикателства, е да превърнете обикновените рецепти с диетични. По този начин намалявате мазнините, захарите и калориите, без да си давате сметка.

Една от причините за провалянето на диетата за отслабване, е еднообразието в храните, но не е задължително да е така. Трябва да използвате повече креативността си и фантазията си и с няколко съвета за превръщане на обикновените рецепти в диетични, ще постигнете целите си.

Как да превърнем обикновените рецепти в диетични?

Намалете сосовете и заместете рафинираните продукти с пълнозърнести. Идеален пример за това е пастата. Обикновено се яде паста от бяло брашно, като се добавя сос, богат на мазнини и месо. Да, възможно е да превърнем тези рецепти в диетични. Ето как – използвайте пълнозърнеста паста, добавете зеленчуци и/или пилешко/пуешко. Вместо сос, сложете 1 с.л. зехтин. Ако все пак, много държите на сосовете, направете естествен доматен сос или някакъв диетичен.

– Намалете мазнините в готвенето/яхнията. Яхнията е много популярно ястие, но съдържа много мазнини заради готвено1месото. Затова, трябва да променим някои от съставките. Трябва да добавите повече зеленчуци, да използвате нетлъсто месо, което трябва да сготвите отделно, за да не се абсорбира мазнината му от останалите. Накрая, заместете олиото със спрей с мазнина.

– Намалете мазнините и калориите в супите. Супата може да е много калорична или много диетична, в зависимост от съставките й. Също така, супата може да е основно ястие в диетата за отслабване. Ако искате да добавите месо към супата, използвайте пилешко, пуешко или риба. Месото се вари отделно. Добавете повече зеленчуци.

Тези съвети важат и за трансформирането на рецепти за други видове ястия.

Диетично рецепта. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване