Не успявам да отслабна: лъжите, които ни пречат

otslabvane-podpravki

Много жени спазват диета перманентно: дали за да отслабнат или да поддържат теглото си, като не консумират никакви калорични храни. Други обаче без да се замислят, ядат каквото им падне, а после се чудят защо напълняват. Причината често се оказва, че вярват на много от лъжите, свързани с отслабването.

По отношение на диетите, храните, калориите и пр. съществуват много фалшиви митове, на които така или иначе се доверяваме. Осъзнаваме грешката си, чак когато вече се е появил проблем. Нека развенчаем някои от тези популярни, но неверни легенди:

1. Ям каквото искам, защото ходя на фитнес. Много внимавайте с това. Ако не знаете колко калории сте приели в деня, когато тренирате, особено след като сте приключили, може да се окажете неприятно изненадани от липсата на резултати. Например, ако във фитнеса сте изгорили 470 калории с един час спининг, а после изядете порция пържени картофки и едно газирано, вече сте с 1000 калории отгоре. Т.е., след фитнеса сте приели допълнително още 600 калории.

Съвет: В деня, когато тренирате, яжте по- малко и много внимавайте какво ядете.

alkohol-i-dieta

2. Не пия алкохол всеки ден, така че мога да ям повече. Хубаво е, че не пиете алкохол всеки ден. Но ако си компенсирате, като изпиете 4- 5 чаши през уикенда, няма да ви е от полза. Приема на по- големи количества алкохол в кратки отрязъци от време е много по- вредно за организма.

Съвет: Избягвайте прекаляването с алкохол през уикенда. Махмурлукът също пречи на отслабването, тъй като се чувстваме постоянно гладни и налитаме на най- калоричната храна.

3. Ям само когато съм гладен. Изглежда ви разумно да ядете само когато стомахът ви обади, че е гладен и стърже. Но сигурно не взимате един плод или кофичка кисело мляко, а предпочитате парче шоколад или пакетче чипс.

Съвет: Храненето трябва да се случва в точно определени часове и не е желателно да се стига да го научавате, че ще получава храна винаги, когато поиска.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване