От какво най- много се отслабва и напълнява

otslabvane-motivatsiya-1

Мащабно и продължително изследване на учени от САЩ ни показва от какво се напълнява и от какво се отслабва. Показва не само количеството храна, но и хранителната й стойност. Изследването показва и колко е важно да водим активен живот, както и други любопитни факти.

В изследването участват 120 000 мъже и жени от САЩ. Проведено е между 12 и 20 години. Участниците всяка година отговаряли на подробен въпросник, за да се проверят хранителните им навици, както и нехранителните, а също и теглото.

Чрез сложни статистически техники учените се опитали да установят кои фактори влияят на теглото ни. Като това се показва в цифри. Като се има предвид огромния брой участници и продължителността, може да се съди, че резултатите от изследването са достоверни.

В началото на анализа, участниците били с наднормено тегло. Първите данни, които привличат вниманието, е промяната в теглото: напълняване средно със 7,3% след две десетилетия.

От пържените картофи най- много се напълнява

От пържените картофи най- много се напълнява

Първият фактор е храната, която консумираме, а не толкова количеството й. Списъкът с храните, от които най- много се напълнява, се оглавява от пържените картофи – средно с 1,49 кг за четири години. Ако ги ядем редовно, за двайсет години можем да напълнеем със 7,5 кг.

След това са газираните напитки – 0, 44 кг всеки четири години; червеното месо и колбасите – 0, 41 кг; сладкото – 0, 18 кг; бялото брашно – 0, 17 кг; други пържени храни – 0, 14 кг; сокове – по- малко от 0, 14 кг.

Млечните продукти, независимо пълномаслени или обезмаслени, нямат такъв ефект върху теглото. А киселото мляко, зеленчуците, плодовете, пълнозърнестите брашна помагат за отслабването.

За факторите, освен храненето, най- голямо влияния има пушенето: хората, които спират цигарите качват средно по 2, 27 кг за четири години. Това определено не е в полза на отказването от цигарите, но все пак са вредни за здравето.

Физическата дейност ни помага да сваляме средно по 0, 77 кг за четири години, ако се практикува редовно. Разбира се, е много полезна и за здравето ни.

Прекалено дългият сън – повече от 8 часа, както и прекалено краткият – по- малко от 6 часа, водят до напълняване.

Алкохолът не оказва сериозно влияние, ако се консумира в умерени количества. Ако се прекалява, води до напълняване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване