Спортуване при наднормено тегло и затлъстяване

Понякога е трудно да се тренира, когато имаме затлъстяване. Но без физическа активност няма как да се отслабне.

zatlastqvane-sport

Най- важното при тренирането е упражненията да се изпълняват правилно, за да няма контузии. Ако имате здравословни проблеми, причинени от затлъстяването, е добре да се консултирате със специалист преди да започнете да се тренирате.

Нека разгледаме някои практични съвети за спортуване с наднормено тегло или затлъстяване:

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ
Нека имаме предвид, че целта на спортуването не е да участваме в следващия маратон. Трябва да се действа постепенно, да следваме ритъма на организма и да не спираме да се забавляваме.

Използвайте качествени спортни дрехи и маратонки, за да ви е удобно и да можете да се движите. Трябва да пиете вода, 2 литра на ден е идеално, особено в дните за тренировка. Добре е да си почивате 48 часа между тренировките.zatlastqvane

УПРАЖНЕНИЯ, КОИТО ДА ИЗБЯГВАТЕ
Ако дълго време сте водили заседнал начин на живот или ако теглото ви е прекалено голямо, изберете упражнения, които не са много сложни и ще можете да включите в ежедневието си. Например, да започнете да използвате стълбите вместо асансьора. Постепенно ще можете да опитвате по- силови упражнения.

Плуването е идеален спорт, които ще ни помогне да се движим постепенно. Ако сте с наднормено тегло или затлъстяване, избягвайте скачането на въже, тичането и други дейности, които изискват голямо физическо усилие.

Спортуването подобрява не само физическото, но и психическото състояние. Подобрява съня, възстановява тялото и премахва много от разстройствата, свързани със затлъстяването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване