Най- подходящите храни преди тренировка

trenirovka-hrana-1

Храненето и правенето на упражнения вървят ръка за ръка. Трябва да се храните здравословно, за да извлечете максимума от тренировките си. Това е пътят за здравословното отслабване.

Истината е, че нямате полза от тренировките, ако не осигурявате на тялото си необходимите хранителни вещества. Ако не се храните правилно, няма да имате енергия, за да издържите, както и сила. Ще правите упражненията или много бавно, или наполовина.

Второ, няма да успеете да развиете мускулите и възстановяването ще ви е трудно. Сигурно си мислите, че това не важи за жените, защото те не искат да развиват големи мускули. Развиването на мускули обаче не означава, че ще станат големи като мъжките. Жените имат слаби мускули, които правят тялото ни силно и стегнато. За да имаме развити мускули обаче, трябва да се храним по подходящ начин.

trenirovka-hranene

Преди тренировка, трябва да хапнем нещо, което ще ни даде сила и ще увеличи издръжливостта ни. Правилното хранене ще ни предпази от спад в нивата на кръвната захар, което ни кара да се чувстваме изморени.

Това обаче не означава да се натъпчем с каквото и да е. Ако преядем, само ще влошим ситуацията.

НАЙ- ПОДХОДЯЩИТЕ ХРАНИ ПРЕДИ ТРЕНИРОВКА СА:

– Банани. Съдържат въглехидрати, които лесно се превръщат в енергия. Давам импулс на нервите и мускулите. Един среден банан и малко протеин преди тренировка, например няколко бадема, са чудесна комбинация.

– Овес. Фибрата е много добър избор преди тренировка. Фибрите освобождават бавно въглехидратите, което осигурява достатъчно енергия за цялата тренировка. Овесът е богат на витамини от В групата, които улесняват превръщането на въглехидратите в енергия.

– Плод. Плодовете или плодовите шейкове са перфектни преди тренировка. Лесно се храносмилат, дават веднага енергия. Опитайте следната комбинация: 1 пресен плод, 1 чаша вода и ½ кисело мляко или 1 лъжица семена от чия или ленено семе.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване