Какво можем да ядем и пием след тренировка?

trenirovki-muskuli

Какво да ядем и пием след тренировката ни, зависи изцяло от типа тренировка, времето, което сме я правили и дали е била по- скоро аеробика или силова. Храната и напитките след тренировка помагат за възстановяването на функциите на организма след положените усилия.

Първото и най- важно нещо е да се хидратираме, най- добре с вода или изотонни напитки. През първият половин час не е препоръчително да поемаме твърда храна, докато тялото не нормализира функциите си. Минералната вода и изотонните напитки доставят вещества и изгубени олигоелементи по време на тренировката.

dieti-otslabvane

Ако в тренировката преобладават упражненията за мускулна сила, трябва да приемем протеин. По време на този вид тренировка губим мускулна тъкан и трябва да я възстановим. Затова приемаме протеините, които изпълняват именно такава функция.

Ако тренировката е била предимно аеробна (1 час или повече), трябва да приемем въглехидрат. При такъв вид упражнения тялото използва като гориво глюкогена, който се натрупва от въглехидратите. Но от сложните въглехидрати, а не различните видове захар.

Най- важното е преди, по време и след тренировка да сме идеално хидратирани.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване