Какво да ядем при тренировка, за да отслабнем

trenirovki

Какво ядете преди хранене? Много хора не обръщат внимание на този аспект, но други го правят. Тогава, какво можем да ядем, за да издържаме повече и да топите мазнините.

На първо място, въглехидратите са източникът на енергия на тялото, за да извършваме всекидневните си задължения.

КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА ВИ ЛИПСВА?

Протеините също са много важни, тъй като подхранват и помагат за възстановяването на мускулите. Но най- вече ги предпазват от изхабяване и увреждане.

А какво можем да ядем след тренировка? В зависимост от тренировката, се ядат повече или по- малко протеини и въглехидрати, но никога не трябва да отсъстват от храненето след тренировка.

Защо въглехидрати? Помага ни за забавяне на мускулния катаболизъм, т.е., не позволяват на мускулите да се самоизяждат поради липса на енергия и вещества.

otslabvane-motivatsiia

Защо протеини? Възстановяват мускулните влакна, които се увреждат от физическата активност, тъй като всеки път, когато тренираме, микротъканите се късат от усилието.

ТОВА ВИ Е НУЖНО:

1. Ако тренировката ви е с нисък интензитет, чисто кардио. Приемете около 20 грама протеин с въглехидрат с нисък гликемичен индекс. Например, шейк от ябълки или киви и круши, може с малко растително мляко.

2. Ако тренировката ви е със среден интензитет. Кардио и гирички с нисък интензитет. Същият грамаж протеини, 20 грама, и въглехидрат със среден гликемичен индекс. Например, сандвич с фъстъчено масло.

3 Ако тренировката е здрава, кросфит или тичане на дълга дистанция. Въглехидратите трябва да са с бързо усвояване и с висок гликемичен индекс. Бананов шейк с протеин.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване