Ето коя е най- ефективната тренировка за топене на мазнини

korem-1

Навярно сте чували, че мазнина не се разпределя равномерно по тялото, а зависи от неговите особености. Също така, има зони, в които по- трудно топим мазнините и коремът е една от тях.

Въпреки това, проблемът има решение.

Скорошно изследване откри кой вид тренировка ни помага най- много в топенето на мазнините в тази зона, така че да извадим изпод слоевете прекрасен релеф.

Изследването…

Освен че естетически не изглежда, добре, мазнината по корена е опасна за здравето. Намира се в стомашната кухина, където има много жизненоважни органи.

В изследването се включват различни участници, които тренират по четири пъти седмично, като упражненията са различни видове. Едната група прави аеробни упражнения и разтягане. Другата група в два от дните прави кардио- респираторни упражнения, а в другите два – високо-интензивна тренировка на интервали, известна като HIIT.

hiit

Какво откриват учените?

Оказало се, има разлика между двете групи и тя се състои в HIIT- тренировката. Хората, които правили интервалната тренировка не само свалили повече килограми, но свалили няколко сантиметра от талията си и значително намалили мазнините в областта на корема.

Какво е обяснението?

HIIT- тренировката се състои от кратки, но много интензивни серии, което, оказва се, е много по- ефективно за топенето на мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване