Домашен фитнес за отслабване!

Трябва ли задължително да спазваме диета и да ходим на фитнес, ако искаме да отслабваме? Не е необходимо. Можем да го постигнем и ако просто направим ежедневието си активно. Движението е ключът към перфектната фигура, затова трябва да го направим част от дневната си програма.

Стълби вместо асансьор, пеша вместо с кола, почистване у дома – все полезни занимания, които освен всичко друго, ще ви помогнат да свалите килограми, да запазите резултатите и да бъдете по- здрави.dieta79

Не разчитайте, че ако не се движите, то може да си наваксате на тренировка или във фитнеса. Това схващане е абсолютно погрешно. Много практикуващи фитнес си позволяват да се хранят нездравословно, движат се постоянно на четири гуми, а после се хвърлят да горят калориите в залата.

Мускулите на фитнес маниаците не означават здраве. Повечето го правят, за да се показват. Но нито са по- издръжливи, нито по- здрави от останалите. Използват телата си като украшение, без никакво приложение . Ако искате наистина да сте здрави, то свикнете да се придвижвате пеша из града или на колело, научете се да не използвате асансьори – изобщо използвайте тялото си по предназначение – да се движи.

Научно е доказано, че обездвижването и нездравословното хранене, са най- широкоразпространените причини за затлъстяване и различни видове болести. Затова трябва да излезете от порочния кръг.

Ето някои практични съвети за активен живот:

– Движете се всеки ден.
– Не използвайте асансьор, свикнете да използвате стълбите.
– Когато катерите стълбището, стъпвайте с целия си крак, за да натоварвате хубаво мускулите.
– Ако гледате куче, движете се заедно с него, възползвайте се от енергията му, тичайте с него, разхождайте се.
– Не се придвижвайте навсякъде с автомобил – стремете се да ходите пеша.
– Домакинската работа също е добър начин да се раздвижвате

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване