Как да приготвим сирене от ориз

sirene-oriz

Ако по някаква причина избягвате храната от животински произход или просто иска да приемате по- малко мазнини, ви предлагаме рецепта за приготвяне на сирене от растителен произход – от ориз.

КАК СИ ПРИГОТВЯ СИРЕНЕ ОТ ОРИЗ

Оризът съдържа нишесте, което ни позволява да го използваме за приготвянето на сирене. Ако по някаква причина е започнал да ферментира, още по- добре. Има няколко начина да се приготви, в зависимост от вкуса, който искате да има. Нека разгледаме как се приготвя един от вариантите:

Съставки:

200 грама обикновен бял ориз
2 ½ чаши вода
60 грама бирена мая
10 мл зехтин
10 мл лимонов сок
1 лъжичка чесън на прах
10 грама куркума
Морска сол и черен пипер на вкус

oriz

Начин на приготвяне:

Сипете в тенджера ориза и добавете водата. Сложете да се вари на бавен огън, докато водата се изпари напълно. Оризът трябва да е по- мек от обикновено.

Когато е готов, оставете да изстине малко и го сложете в блендера. После добавете останалите съставки, също сол и черен пипер.

Разбийте на максимална скорост, докато се образува лепкава и хомогенна паста. Оризът трябва да е добре смелен, с възможно най- малко бучки. Ако е необходимо, добавете още вода.

Когато е готово, опитайте. Ако всичко е наред, сложете го в съд, който трябва да стои в хладилника между 12 и 24 часа.

Може ли да се приготви от пълнозърнест ориз?

Някои използват пълнозърнест ориз, за да приготвят сиренето, но резултатите не са много добри. Този тип ориз не съдържа толкова нишесте като белия и трудно може да се получи гъста смес.

ПОЛЗИ ОТ РАСТИТЕЛНОТО СИРЕНЕ

Не съдържа лактоза, така че ако имате непоносимост, възползвайте се. Нискокалорично е. Осигурява енергия, защото съдържа нишесте, което е вид въглехидрат. Подходящо е и за хора с високо кръвно, защото съдържа малко натрий.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване