Диетично телешко с гъби

Много често, когато някой спазва диета за отслабване, се включва и цялото семейство. Всички ядат едно и също, но често има и оплаквания. Но има диетични рецепти, които могат да задоволят всякакви претенции, например, телешко с гъби.

teleshko-s-gabi

Това ястие се приготвя във вариант, подходящ за хора, които са в процес на отслабване. Телешкото с гъби хем е с малко калории, хем, със сигурност, ще се хареса на всички. Повечето дори няма да разберат, че е с малко калории.

Съставки:
– 600 грама телешко, нарязано на кубчета
– Един лук
– Една чушка
– 200 грама гъби
– Малко червено вино
– Малко соев сос
– Малко зехтин или олио
– Сол, черен пипер мащерка, може и други ароматни подправки

teleshko-recepta

Начин на приготвяне:

Телешкото да няма тлъстини. Нарежете го на кубчета и го запечете до златисто в касерола, с много малко олио или зехтин. Сложете сол и черен пипер. Когато стане готово, извадете месото и в същата касерола сложете нарязани чушката и лука. Когато са готови, добавете нарязани гъби и ги гответе на среден огън.

Върнете обратно месото, сложете малко соев сос и после малко червено вино. Изчакайте да се изпари алкохола. Сгответе напълно месото, добавете вода, колкото е необходимо. Трябва да получите вкусен сос.

Сложете още сол и черен пипер, ако е необходимо. Сложете прясна мащерка, може и други ароматни подправки. Така вече имате напълно диетично ястие за цялото семейство!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване