Супа за пречистване след празниците

артишокСлед празниците навярно се питате защо толкова сте преяли. Но не се притеснявайте, с натурални рецепти можете да приготвите нещо, което да ви помогне да пречистите храносмилателната система и да пречистите тялото. Нашето предложение е супа от целина и артишок.

Супите за пречистване за чудесен и вкусен начин, за да изчистите тялото си от токсините, натрупани след обилното ядене по празниците. Съставките и на артишока, и на целината действат като метла и помитат всичко излишно, останало след празничните трапези.

Свойства на супата

Артишокът съдържа няколко типа фибри. Едната се казва муцилаго. Тя улавя токсините, стимулира чревния тракт и ги изхвърля от тялото. Съдържа и инулин – натурален пробиотик, който намалява усвояването на мазнини от храната. Богат е на магнезий, който стимулира перисталтиката, както и на калий, който помага за изхвърляне на излишните течности. Артишокът съдържа и цинарин, който помага на черния дроб да се пречисти.

Свойства на целината. Също много богата на фибри. Съдържа и минерали, които помагат срещу подуване на корема, артишок1като премахват течностите.

Рецепта за пречистващата супа

Съставки:

Половин литър вода;
Половин килограм артищок;
250 гр нарязана целина;
130 грама нарязан морков;
1 лимон;
Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Махнете външните листа на артишока. Нарежете връхчетата на зеленчука, в това време водата вече трябва да кипи. Сложете артишока за 10 минути. После добавяте целината и морковите. Накрая слагате лимона. Варете, докато станат общо 25 мин или докато зеленчуците омекнат. След като е сготвена супата, добавете сол и черен пипер на вкус.

Кога да ядем супата?

Яжте я преди обяд и вечеря. Може да я консумирате всеки ден. Също така, може да съчетаете супата с нискокалорична диета.

Рецепта с артишок. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване