Защо толкова се страхуваме от калориите?

kalorii-namalqvane

Хората, които контролират и се грижат за теглото си, трябва да знаят, че преди да се плашат от калориите, всъщност те са много важни за правилното функциониране на тялото ни.

Излишните калории не са единственият фактор, който влияе в трупането на килограмите. Много влияят също гените, вредните хранителни навици и заседналия начин на живот.

Една калория е една единица енергия, която ни доставя храната, а тялото я използва за жизнените си функции: ходене, мислене, движение, дори сън. Достигат до храносмилателната система чрез храната. Тези микроскопични частици позволяват на всеки мускул или орган да изпълнява функцията си. Как го правят? Съдържат необходимото, за да задействат процесите във всяка клетка.

zasedql-nachin-na-jivot

Защо се страхуваме от калориите?

Човешкото тяло е една от най- съвършените машини, проектирани от природата. Нищо не се губи. Всеки път, когато приемаме храна, независимо от вида й, се изпълваме с микро частици, заредени с енергия (калории). Храносмилателният апарат се задейства незабавно, за да ги отстрани и разпредели в тялото.

Основната причина за напълняването е енергийният дисбаланс между консумирано и изразходено. Ако приемате повече калории, отколкото изразходвате, мозъкът изпраща сигнал, за да се натрупат в клетките на тялото.

Рано или късно ще ги използва като резерв, когато в даден момент не ни достига енергия и тялото ни не може да функционира правилно. Ако редовно консумирате повече калории, отколкото ви са необходими, „депата“, в които се натрупват, ще стават все по- големи и ще започне да се появява корем, паласки, дупе и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване