Защо соята помага за отслабване?

Соята е много полезна в отслабването, защото изофлавините, които съдържа, помагат за изгарянето на мазнините и предпазват от натрупването им в тялото. Но за да я консумирате правилно, трябва да имате предвид някои особености.

soya-produkti

Има две основни причини, които правят соята толкова полезна в отслабването. Първо, съдържа протеин, който е действа засищащо. Това свойство притежават всички протеини.

Втората причина е, че активира рецептори, които влияят директно на метаболизма на въглехидратите и мазнините. Техният стимул води до повече изгаряне на мазнини. Соевите изофлавони, вид фитоестрогени, са молекули, които имат способността да въздействат на въпросните рецептори. Така тялото ни изразходва повече енергия.

soya

Как да консумираме соята, за да отслабнем

Приема на соя от време на време няма да ви помогне. За да има ефект, трябва редовно да ядете соя, както азиатските народи.

Соята е вид бобова култура, като лещата, боба, нахута. Може да се приготвя по много различни начини. Можем да ядем соята в чиста форма, като зърна, или като тофу, или други видове продукти: месо, млечни продукти.

Ако пиете по две чаши на ден соево мляко, ще получите необходимото количество изофлавони – 80 мг.

Соевите кълнове не притежават изофлавони, нито повечето от свойствата на соята.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване