Защо отслабваме различно в различните части на тялото

otslabvane-jeni

Опитвате се отчаяно да стопите сланинките по бедрата си, но само бюстът ви намалява. Има физиологични причини, поради които по- лесно се топят мазнините в горната част на тялото, отколкото в долната.

Когато отслабваме, отслабваме навсякъде. Някои мазнини обаче отговарят по- бързо от други.

Горната и долната част на тялото не са еднакви по време на диета

Причината да се топят по- лесно мазнините в горната част на тялото, отколкото в долната, е че мастните тъкани са разположени по различен начин: натрупаните мазнини в областта на корема, се топят най- лесно и бързо по време на диета. Това е добра новина, тъй като са доста опасни за здравето ни.

otslabvane-motivatsiia

Ханша и бедрата: най- трудно отслабват

Мастните депа по ханша и бедрата не затрудняват работата на организма, дори при жените имат важно значение. Осигуряват й енергиен резерв при бременност и кърмене. При жените мазнините първо се натрупват по бедрата и ханша, и тъй като изпълняват определена роля, трудно се топят. Гърдите, които също са изградени от мастни тъкани, обаче също намаляват.

Много жени обаче имат погрешно усещане за тялото си. Някои постоянно се критикуват, че са дебели, докато на други ми се струва, че бедрата и ханшът им са огромни. Когато не възприемаме тялото си реалистично, отслабването никога няма да ни задоволи. Което води до редица физически и психологически проблеми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване